《管理信息系统(B)》课程简介

作者: 时间:2020-03-06 点击数:

《管理信息系统(B)》课程简介

课程编号:054007            课程性质:专业核心课

开课单位:管理学院管理工程系   总学时:56

理论学时:40                  实验学时:16

上机学时:                    学 分:3.5

内容简介:

《管理信息系统》是管理科学、系统科学、计算机科学和通讯技术等多学科综合发展起来的边缘性、综合性、系统性的学科,它运用经济管理理论、信息理论、系统理论、计算机科学等学科的概念和方法,融合提炼组成一套新的体系。它既具有较深和较宽的理论基础,又是一门实践性很强的学科。主要内容包括两部分,其一为信息系统相关知识,其二为信息系统规划、开发、设计理论与方法。

先修课程:生产运作管理、计算机文化基础

撰写人:王渊、薛顺利

COURSE

Course ID:054007               Course Type: core course

Offered by(School):management school               Total Hours: 56

Teaching Hours:40            Experimental Hours: 16

Using Computer Hours:          Credit: 3.5

Course Description:

"Management information system" is the management science, system science, computer science and communication technology and other multidisciplinary developed marginal, comprehensive and systematic discipline, it uses concepts and methods of economic management theory, information theory, system theory and computer science, a new integration process the system. It not only has deep and wider theoretical foundation, but also is a practical subject. The main contents include two parts, one is information system related knowledge, and the other is information system planning, development, design theory and method.

Prerequisite Course: Manufacture Operation,Computer Culture Foundation

Written by: WANG Yuan