《企业级软件平台建设》课程简介

作者: 时间:2020-03-06 点击数:

《企业级软件平台建设》课程简介

课程编号:054313                课程性质:专业核心课

开课单位:管理学院管理工程系   总学时:32

理论学时:32                   实验学时:0

上机学时:0                    学 分:2

内容简介:

《企业级软件平台建设》是信息管理与信息系统专业核心课之一,它是学习完Java语言程序设计、面向对象技术之后学习的重要知识,同时也是重要的应用技术。本课程主要讲授Java EE企业级软件平台建设技术,主要包括:Java EE企业级软件平台建设概述、HTML与CSS网页开发基础、JavaScript脚本语言、搭建开发环境、JSP基本语法、JSP内置对象、JavaBean技术、Servlet技术、过滤器和监听器、JavaWeb的数据库操作等。本课程结合Java EE企业级软件平台建设的技术规范,从基本的语法和规范入手,以经验为后盾,以实用为目标,以实例为导向,以实践为指导,深入浅出地讲解企业级软件平台建设的相关技术。通过本课程的教学,使学生掌握Java EE企业级软件平台建设的基本概念、基本理论和主要开发技术,为学生进一步学习其它软件开发类课程奠定基础。

先修课程:Java语言程序设计、面向对象技术、数据库原理

撰写人:和征

COURSE

Course ID:054313                  Course Type:major core course

Offered by(School):Management Engineering Department            Total Hours:32

Teaching Hours:32             Experimental Hours:0

Using Computer Hours:0          Credit:2

Course Description:

《Enterprise Software Platform Construction》is one of the major core courses for the major of information management and information system, it is an important course after learning Java language program design、object-oriented technology, it is an important application technology too.This course focuses on the construction technologies of Java EE enterprise software platform,mainly including: the basic overview of Java EE enterprise software platform construction、HTML and CSS、JavaScript、development environment set up, JSP basic syntax, JSP built-in objects, JavaBean technology, Servlet technology, JavaWeb database, filter and monitor operation. This course combines with the technical specification of Java EE enterprise software platform construction, starting from the basic grammar and specification, experience as backing, case oriented, with the guide of practice, the relevant technologies about the construction of enterprise software platform are explained. Through the teaching of this course, students can master the basic concept, basic theory and main development technology of Java EE enterprise software platform construction, and lay the foundation for students to further study other software development courses.

Prerequisite Course:Java language programming、object oriented technology、database principle

Written by:He Zheng