《软件开发工具I》课程简介

作者: 时间:2020-03-06 点击数:

《软件开发工具I》课程简介

课程编号:054022    课程性质:集中实践教学

开课单位:管理学院管理工程系  总学时:60

理论学时:30        实验学时:30

上机学时:            学 分:3

内容简介:

软件开发工具I是管理信息系统开发的新技术,是计算机科学的重要分支,它为计算机专业、管理专业等众多学科提供利用计算机技术进行管理信息系统开发的基本理论知识,是信息管理与信息系统专业的必修实验课。

本课程主要讲解主流的开发工具以及网络开发环境下的应用。使用Data-Ware构件编写基本的数据库程序。通过本课程的学习,学生应该掌握基于C/S架构的软件开发基本技能和方法,并利用所学技能熟练开发小型数据库系统。同时,学习掌握网络环境下应用开发工具进行网络数据采集、处理的程序编写。

先修课程:高级程序设计语言、数据结构、计算机文化基础

撰写人:王渊、张庆庆

COURSE

Course ID:054022                         Course Type: Experiment

Offered by(School):management school          Total Hours: 60

Teaching Hours:30                       Experimental Hours: 30

Using Computer Hours:                              Credit: 3

Course Description:

Software development tool I is a new technology in the development of management information system, is an important branch of computer science, provides the basic theory for the knowledge management information system using computer technology for many disciplines in computer science, management specialty, is a required experimental course of information management and information system speciality.

This course mainly explains the mainstream development tools and applications under the network development environment. Using Data-Ware components to write basic database programs. Through the study of this course, students should master the basic skills and methods of software development based on the C/S framework, and use the skills to develop small database system. At the same time, learning to master the network environment application development tools for network data acquisition, processing programming.

Prerequisite Course: Programming languages,Data structure, Computer culture foundations

Written by: WANG Yuan